Hírek, újdonságok

Az AVON története

Az AVON története 1886-ban kezdődött, amikor az alapító David H. McConell New Yorkban California Perfume néven létrehozta vállalkozását. Az akkor 28 éves McConell erdetileg utazó könyvkereskedő volt és illatminták ajándékozásával próbálta népszerűsíteni könyveit. Rövid időn belül kiderült, hogy a parfümök sikeresebbek, mint a könyvek ezért kezdett kozmetikumok értékesítésével foglalkozni. A vállalkozás növekedésével Tanácsadónőket alkalmazott, ők szállították házhoz a megrendelt termékeket és szükség esetén hasznos tanácsokkal látták el a vásárlókat. 1939-ben a cég felvette az AVON Products Incorporated nevet, Shakespeare szülő városa Stratford Upon Avon után.

Ma a világon több millió Tanácsadónő értékesíti az AVON termékeit. A cég magyarországi leányvállalata, az AVON Cosmetics Hungary 1990-ben, a demokratikus átalakulásokat követően az elsők között érkezett az országba. Töretlen sikerét elsősorban a több ezer magyar AVON Tanácsadónőnek köszönheti.

Ebben az összefoglaló videóban megnézheted az Avon sikertörténetét.

forrás: TheAvonhu

Avon vállat hírneve:

A svájci Davosban 2012-ben ,megszervezettt Világgazdasági Fórum keretében az Avon előkelő helyezést ért el a vállalatok hírnevét értékelő rangsorban, melynek során 6 országban 6000 cég teljesítményét értékelték 40 000 vásárló véleménye alapján.

Az Avon általános megítélése a TOP 40%-hoz tartozik !

Lényegesen az átlag felett, a mindennapi testápolás kategóriájában jóval az átlag felett teljesített az adatok alapján az Egyesült Államokban, Oroszországban és Brazíliában.

Vélemény, hozzászólás?