Emlőrák: Minden nyolcadik nő érintett lehet…

 A szépségipari nagyvállalat 2018. júliusban az ország legnépszerűbb strandjain és fürdőhelyein hívja fel a figyelmet az emlőrák gyakori előfordulására és az önvizsgálat fontosságára. A fürdők különböző felületeire kihelyezett  pink nyolcasok azt a globális statisztikát szimbolizálják, amely szerint élete  során nyolcból egy nő érintett lehet a betegségben.*

Az Avon, mint a nőkért dolgozó szépségipari vállalat számára kiemelten fontos a nőket    érintő társadalmi problémák megoldásában való szerepvállalás, így évek óta aktív szerepet  vállal a mellrák és a családon belüli erőszak elleni küzdelemben. Az emlőrák a nőket sújtó  leggyakoribb daganatos megbetegedés, és annak ellenére, hogy az esetek többségében a korai  felismerésnek köszönhetően a betegség gyógyítható lenne, minden negyedik daganatos nő  emlőrákban hal meg.

Ennek oka a szakértők szerint az, hogy a betegség riasztó jelenléte mellett még mindig kevesen járnak rendszeresen mellrákszűrésre, illetve végeznek önvizsgálatot.

 

A strandszezon csúcspontján, júliusban a nők országszerte számos strandon és fürdőben találkozhatnak a figyelemfelhívó pink nyolcasokkal. A kampány elsődleges célja, hogy felhívja a női lakosság figyelmét az emlőrák gyakori előfordulására és az önvizsgálat fontosságára, amelynek lépései megtalálhatók a www.avonanokert.hu oldalon.

Azt reméljük, hogy a kampány nők százezreihez juttatja el az üzenetünket: az időben felismert emlőrák gyógyítható, ehhez azonban a rendszeres önvizsgálatnak és mellrákszűrésnek életünk elengedhetetlen részévé kell válnia. A kampány üzeneteivel több strandon és  Wellnessfürdőben találkozhatnak a látogatók.

Az Avon mellrákellenes tevékenységéről:

Az Avon 55 országban harcol az emlőrák ellen, és több mint 640 millió dollárt adományozott a kutatások támogatására azért, hogy világszerte javítsák a szakszerű ellátáshoz való hozzáférés lehetőségét. Az Avon Magyarország 1998-ban csatlakozott az emlőrák elleni küzdelemhez. Az évek során több mint 600 millió forintot juttatott különböző non-profit szervezeteknek, ezzel támogatva a nőket érintő leggyakoribb rákos megbetegedés hatékony kezelését. A vállalat egy ösztöndíj program keretében idén 14 ország 24 onkológiai területen tevékenykedő orvosának – köztük Dr. Újhelyi Mihály, az Országos Onkológia Intézet daganatsebészének – adott lehetőséget, hogy az Egyesült Államok 12 intézményének egyikében szakmai továbbképzésen vehessen részt.

2017-ben 60 millió Ft-ot adományoztunk a Semmelweis Egyetem Radiológiai Klinikájának, akik ezt az összeget egy mammográfiás készülék megvásárlására fordították.

*Forrás: American Cancer Society, Breast Cancer Facts & Figures 2013-2014. Az adat országonként változik.

                                                                                                 2019-es eredmény:

Ahogyan egy évvel ez előtt, úgy ismét a Semmelweis Egyetem Radiológiai Klinikáján jártunk, hogy átadjuk a több, mint 15 millió forintos támogatásunkat. Két új szoftver került beszerzésre ebből az összegből, a korábbi adományunkból vásárolt korszerű, digitális mammográfiás berendezéshez. A fejlesztésnek köszönhetően a rákos elváltozások felismerése 20-30 százalékkal nő és változatlan sugárterhelés mellett több információ kapható a mellről. Nagy öröm és büszkeség, hogy Nektek köszönhetően ismét hozzá tudtunk járulni a Radiológiai Klinikán folyó elkötelezett munka sikeréhez.

[contact-form-7 id=”453″ title=”Jelentkezési ŰRLAP”]