Halványabb pigmentfoltok

A bőrön megjelenő pigmentfoltok kezelése, elfedése sok nő számára napi problémát jelent…

Hol és miért alakulnak ki?

[singlepic id=98 w=280 h=200 float=right]Homlokon, dekoltázson, kézfejen is megjelenhetnek a barnás elszíneződések a terhesség időszakában, de a 40 év feletti nőknél is sűrűn előfordul.

Az utóbbiak esetében már inkább időskori foltokról van szó, mert az érett bőr már nem tudja megfelelő módon leépíteni a festékanyagot  (melanint).

MEGELŐZHETŐ?

Kortól függetlenül a legegyszerűbb és leghatékonyabb védekezés télen és nyáron is a nappali fényvédős arckrémek és testápolók használata. Az UV-sugárzás hatására ugyanis a bőr egyesterületein túl sok festékanyag képződhet. Könnyen alakulnak ki foltok a napfény, gyógyszerek , parfümök hatására is.

Hogyan szabaduljunk meg tőlük?

A bőr öregedésének legelső jele lehet az egyenetlen bőrtónus, még mielőtt a  finom vonalak és ráncok megjelennének. Az elszíneződött bőr mindig öregebbnek tűnik! A pigmentált bőrre kifejlesztett kozmetikumok korlátozzák a bőr melanin termelését. A bőrtónus javító és  halványító termékcsaládja megoldást kínál erre a problémára. A DSX-7 corrector komplex  erejét használja fel, hogy segítsen csökkenteni az elszíneződéseket és a ráncokat, így javít a bőr ragyogásán.  A C vitamin két, egymást kiegészítő formáját tartalmazza, így sejtszinten csökkenti a melanintermelést. A szérum koncentrált összetételű, használd minden reggel és este az arckrémed alá. Az éjszakai krém megcélozza a sötét foltokat, pirosságot és az egyenetlen bőrtónust. ( Anew Clinical)

 

 A már meglévő 

 foltok elfedése sminkkel:

A letisztított arcbőrünkre ( száraz bőr esetében ne hagyjuk el a nappali arckrémünket) tegyünk korrektorból ( Bőrszínhez igazodó hidratáló korrektorstift, vagy a Bőrtónus javító korrektor) pöttyöket a foltokra és az ujjbegyünkkel ütögessük addig, amíg el nem fedtük őket, majd finoman dolgozzuk össze a megfelelő alapozóval.Válasszunk a bőrünk színénél egy árnyalattal világosabb korrektort, így egységes lesz a bőr az alapozó felvitele után.

Az alapozók közül az erősebb fedést nyújtó kompakt termékek az ideálisak ( Bőrszínhez igazodó hidratáló púderalapozó). A maximális védelem érdekében minden típusú korrektor alá használjunk fényvédős nappali krémet is. A tartós smink érdekében használjunk porpúdert az alapozó fixálásához.