A körmök egészsége…

A körmök egészsége a körömágybőrnél kezdődik.  A Multivitaminos körömágybőr-eltávolító segít Neked ebben!

Ápolt kezek:

Kezeink ugyanolyan ápolást igényelnek, mint a testünk bármely más része, az arcunk, testünk és a lábaink. Mindig kéznél vannak, látszanak és nincs is szebb az ápolt kezeknél…

Hetente egy-két alkalommal le kell radíroznunk az elhalt hámréteget, amihez a  paraffinos kéz- és lábradírt ajánlom, így két helyre is felhasználhatod! Finom szemcséi hozzájárulnak a kéz és a láb bőrének elhalt hámrészének eltávolításához, így egy finom bőrpuhító, ápoló hatást érünk el. Ezzel előkészítjük a kezünket, lábunkat a további ápolásra, hidratálásra.

A körömágybőr ápoló segít helyreállítani a körömágybőr száraz, repedezett bőrét ( C-vitaminos körömágybőr-ápoló gél, vagy  a Levendulás körömágybőr ápoló olaj, amely a levendula és az eukaliptusz jótékony hatásával hidratál és simává teszi a körmöket).  Az esti krémezés előtt mindenképp használjuk  heti 3-4 alkalommal az ápolt hatás elérése érdekében.

Az Avon kéz és körömápoló krémjét kiegészítésként mindennapos használatra ajánlom, amely nagyon gyorsan felszívódik és a körmeinket is ápolja. Ez lehet olívás, levendulás és shea vajas is.

Fénylő körmök:

Körömcsipesz használata után reszelővel igazítsuk formára a körmeinket. Ez után jöhet egy kis polírozás, hogy szép egészséges fényűvé tegyük  őket. Használd vízszintes irányban!  A letisztított zsírmentes körmeinkre végül vigyünk fel áttetsző körömerősítőt, vagy körömlakkot.

 

A Körömerősítő törékeny beszakadó körmökre termékünk gyémántporral erősíti a körmeinket, míg a szójaprotein és a vitaminok táplálják és védik azokat.  Ha körömlakkot használunk, akkor érdemes alapozó lakkal meghosszabbítani a felkerülő körömlakk tartósságát is! Kb. 2 percig hagyd megszáradni a körmökön!

Kézfej bőrének ápolása:

A kézfej bőre nagyon vékony és érzékeny. Védő hidrolipid rétege már húsz éves kor felett elkezd lekopni róla. Mégis sokan ezt ápoljuk a legkevésbé!

Szinte az egész hámréteg elvékonyodik negyvenéves korra, mivel veszít nedvességtartalmából, rugalmasságából, nyúlékonyságából. Majd ahogy telnek-múlnak az évek a kéz bőre papírszerűbbé válik, és elkezd foltosodni.

Különösen a háziasszonyok és a fizikai munkát végzők keze a leginkább megdolgoztatott testrésze. A mostoha bánásmód mellett még sanyarú körülményeknek is ki van téve: időjárási és hőmérsékleti hatásoknak, gyakori benedvesedésnek, vegyszerek durva támadásának és különböző sérüléseknek, majd az ezeket követő gyulladások veszélyeinek. Azonban a fenti tények ellenére sokan teljesen elfelejtkeznek a kéz ápolásáról, ami a kéz bőrének eldurvulásához,kirepedezéséhez, a körmök berepedezéséhez vezet. Ápoljuk megfelelő kéz és körömápolókkal… A paraffinos kézápolás nagyon nagy segítségünkre lehet!

Lakkozás titkai:

Első lépésként alapréteget kell felvinned a körmeidre ( a körömerősítő alapozó gélt ajánlom, mert búzaproteint és kalciumot tartalmaz, ami erősíti a körmeidet)

Miután megszáradt az alap réteg, vigyél fel egy vékony réteget a kedvenc Pro lakkodból. Nagyon sok szép árnyalatból válogathatsz kedvedre az Avon katalógus lapjairól! Mindegyik szín vulkáni kőkivonattal teszi erősebbé a körmöket. Az első rétegnek teljesen meg kell száradnia csak utána jöhet a második réteg!

Fedőrétegként a Körömerősítő alapozó gélt ajánlom újra, ami egyben fedőrétegként is funkcionál. Kemény, sima és fényes réteget képez a körömlakkod tetején és védi a lakkozott körmeidet.

A Gyors száradást kölcsönző spray-vel pedig meggyorsíthatod a száradás folyamatát.

+ 1 tipp:

Egy jól megválasztott manikűr egész megjelenésedet feldobja. Ha igazán szépet szeretnél, válassz olyan körömformát, ami a legjobban illik hozzád! Összegyűjtöttük a legnépszerűbbeket, hogy könnyebb legyen megtalálni a tökéletest! A választás alapja, hogy kezed és körmöd természetes vonalához, formájához jól passzoljon, de legalább ilyen fontos, hogy saját stílusodhoz illeszkedjen és az életviteledben se zavarjon.

 
Ovális

Az egyik legbiztosabb választás, igazán nőies és a legtöbb kézen jól mutat. Optikailag nyújtja az ujjakat és kecses, finom benyomást kelt. Rövidebb körmök esetén is mutatós és praktikus is, hiszen a legkevésbé sérülékeny forma.

Mandula
Az oválishoz hasonlóan jó választás szinte mindenkinek, a különbség annyi, hogy ez kicsit hosszúkásabb, hegyesebb forma, ezáltal modernebb is lehet. Az oválishoz képest valamivel hosszabb körömmel mutat jól. Több lehetőséget nyújt a díszítésre, műköröm és gél esetén is népszerű választás.

Szögletes
A francia manikűr legkedveltebb formája, jól illik az éles fehér kontraszthoz. Biztonsági szempontból már kicsit kevésbé ajánlott, ha sok házimunkát végzel, mert az éles sarkok okozhatnak sérülést. Vékony, hosszúkás ujjúaknak ajánlott, mert optikailag kissé szélesít. Ha vastagabbak az ujjaid, mégis ilyet szeretnél, érdemes hosszabbra hagyni. Tompított szögletes Az egyik legnépszerűbb körömforma, optikailag kedvezőbb, mint a szögletes, itt is lehet játszani a köröm hosszával a tökéletes hatás érdekében. A lekerekített sarkok miatt kevésbé sérülékeny és természetesebb benyomást kelt.

Kerek

Nagyon konzervatív körömforma, mely egyszerű és letisztult megjelenést biztosít. A természetes körömformához nagyon hasonló így, abszolút természetes látványt nyújt. Szélesebb körömágyakon is alkalmazható. A legkevésbé sérülékeny, így bármilyen életvitel mellett biztos választás. Rövid körömágy esetén kevésbé mutatós, ebben az esetben válasszunk inkább mandula vagy ovális formát.

Hegyes

A leginkább alkalmas a rövid körömágy optikai hosszabbítására, de ez már egy kicsit extrémebb fazon, bevállalós hölgyek részére ajánljuk. Sérülékenyebb, mivel csak hosszú körömmel mutat jól és az elvékonyodó végek miatt bizony oda kell figyelni rá a hétköznapokban. Előnye viszont, hogy a kevésbé nőies kezeket is kecsessé varázsolja, és remekül lehet díszíteni.

Balerina Az egyik legújabb körömtrend, a hegyes forma egy változata, annyi különbséggel, hogy a csúcsát lereszelik, így nem olyan hegyes a vége, így kicsit kevésbé is sérülékeny. A mindennapokban azért nem a legpraktikusabb, viszont ha trendi körmöt szeretnél, ez a  nyerő választás!

Csillogó, mégis bátran viselhető körmök

A legtöbb nő imádja a csillogást és ha már ruhák terén nincs is mindig alkalmunk, hogy kiéljük ezt, más formában, akár a körmünkön, becsempészhetjük a hétköznapjainkba, hogy rá nézve máris különlegesnek és ragyogónak érezzük magunkat. Feldobni, lehet variálni a ragyogás mértékét, de most főleg olyanokat mutatunk nektek, amik bármikor nyugodtan viselhetők.