Bőrápolás helyes lépése 3+1

1. TISZTÍTÁS

    Ha folyamatosan kihagyod az arctisztítást, nagyobb problémát is okozhat, mint az eltömődött pórusok vagy kiszáradt bőr… Az emberek 40%-a él olyan területen, ahol egészségtelen a levegő minősége, ezért gyulladást, bőrérzékenységet és kipirosodást és ekcémát is okozhat.

A bőrt naponta kétszer, reggel és este kell letisztítani, zsírtalanítani.

A reggeli  arctisztítás eltávolítja az éjszaka folyamán bőrre tapadó szennyeződéseket és port, az éjszakai krém maradványait és az alvás során képződött faggyút illetve verejtéket. Az esti tisztítás a nappal bőrre rakódott szennyeződéseket, faggyút, verejtéket és sminkmaradványokat tünteti el.  MIVEL?  Arctisztító krémmel,
zselével, vagy habbal. Mindegyiket használhatjuk közvetlenül az arcra vagy vattapamacsra. Töröljük át az egész arcot, vagy habosítsuk fel az adott készítményt. ( Nutra, Anew, Care, Clearskin, Naturals termékcsaládok)

Tipp: Az arctisztítókat minden alkalommal gondosan, bő, langyos vízzel öblítsük le. Soha ne dörzsöljük szárazra arcbőrünket, hanem csak finoman itassuk fel róla a vizet.

2. TONIZÁLÁS

Eltávolítja az arctisztító maradványait, frissíti, tonizálja, hidratálja a bőrt és felkészíti az arcápoló krém befogadására. Beállítja a bőrt védő ideális ph értékét. MIVEL? Alkoholos, vagy alkoholmentes tonikkal. A tonikot nedves vattapamacsra csöpögtessük – a szemkörnyéket kihagyva – az egész arc területét töröljük át. ( Anew, Nutra, Care, Clearskin termékcsalád)

Tipp: A tonikot soha ne mossuk le. Krémezés előtt várjunk pár percet, amíg felszívódik, megszárad.

+1 Tipp: Sokoldalú micellás víz…  A micella technológiáját felhasználó ápoló termékek nem a természetből, nem is a mélyből erednek… Ennek ellenére nagyon különleges tulajdonságaik vannak, amelyekből leginkább az érzékeny bőrűek profitálhatnak. A True micellás víz kiemelkedően jó tisztító hatásáról ismert. Még a vízálló sminket is könnyedén eltávolítja ! A micellák nanoméretű gömbök, amelyek mágnesként magukhoz vonzzák a szennyeződéseket vagy a smink maradványait és belső magukba zárják azokat. Mivel apró méretűek, a micellák tisztítás közben képesek a A-és az E-vitamint a bőr mélyebb rétegébe szállítani és ezzel hidratálni. Ez a praktikus sminkeltávolító, tisztító és ápoló keverék nagyon jól működik: elég egy vattakorongot benedvesíteni vele, és nincs szükség erős dörzsölésre, vagy vizes öblítésre. Olajos réteget nem hagy hátra, a bőrt pedig határozottan frissnek és tisztának érezhetjük használata után!

3. NAPPALI ÁPOLÁS/HIDRATÁLÁS

A bőrtípusunknak megfelel hidratáló készítmény véd, hidratál, táplál. A legtöbb nappali krémben található UV szűrő (a nap öregítő hatásától véd) és fényvédő faktor (a nap égető sugaraitól véd, jelölése SPF15). MIVEL? Nappali krémekkel (száraz bőrre), zselékkel (zsíros, normál bőrre) és lotionokkal (vegyes, vízhiányos bőrre).

Tipp: A jó minőségű nappali krémből csak kis mennyiséget vigyünk fel egyszerre, ha nem szívódik fel pár perc múlva, nem jó krémet választottunk.

4. ÉJSZAKAI ÁPOLÁS/TÁPLÁLÁS

Regenerál, táplál, hidratál, nincs benne fényvédő, és több hatóanyagot tartalmaz, mint a nappali krém. Érdemes egy termékcsaládon belül választani a nappali és éjszakai krémünket is mert kiegészítik egymás hatását és sokkal látványosabb eredményt érhetünk el rövid időn belül! MIVEL?  Korának és bőrtípusának megfelelő éjszakai krémekkel. ( Nutra, Anew 25+, 35+, 45+, 55+)

Tipp: Ha felkentük az éjszakai krémet, várjunk pár percet, amíg felszívódik, mielőtt lefekszünk. A nyak bőrét soha ne hagyjuk ki az éjszakai bőrápolásból.

 + 1 SZEMÁPOLÁS

A szemkörnyéken a legvékonyabb a bőr, itt veszíti el a leghamarabb zsír és víztartalmát, ezért ezen a területen öregszik a leggyorsabban.

Már 25 évesen is elkezdődhet a ráncosodás, hiszen nemcsak a kor, hanem az örökletes tényezők és az egészségtelen életmód is befolyásolják a bőr szöveteinek fellazulását, petyhüdtté válását.

MIVEL? Szemránckrémmel (szárazabb szemkörnyék) vagy zselével (sminkalap illetve megelőzés) körkörös mozdulatokkal lehelet vékonyan masszírozzuk a szemkörnyéket. ( Anew, Nutra családok) Alulról mindig kintről befelé, és felül pedig belülről kifelé! Óvatosan, esetleg ütögető mozdulatokkal, nehogy megnyújtsuk a vékony bőrt!