Így sminkelj 30 felett!

Ha már betöltötted a 30-at, akkor valószínűleg te is megtapasztaltad, hogy valami megváltozik. A nők persze talán ilyenkor néznek ki a legjobban, de el kell ismernünk, hogy változások történnek. A bőrünk is más lesz, emiatt pedig vannak régi sminkszokások, amiken változtatnunk kell. Mivel manapság már minden bőrtípusra kaphatók különböző készítmények, jó eséllyel megőrizhetjük sokáig bőrünk fiatalosságát és ragyogását.

Csupán annyit kell tenni, hogy a megfelelő termékeket a megfelelő technikákkal ötvözzük. Néhány tippet és praktikát mutatunk ma a 30 feletti hölgyeknek, meglátod, a megfelelő eszközökkel jobban fogsz kinézni, mint valaha!

Ne feledd!! Bőröd mindig legyen tiszta és hidratált!

A szemedre is használj primert

Ha alapozás nélkül viszed fel a szemfestéket, az kiemeli a kisebb ráncokat, ezért egy primer segítségével először ki kell tölteni, elhalványítani a vonalakat, így a szemfesték is tovább a helyén marad. Használj szemhéjpúder alapozót és a sminked egész nap tökéletes marad.

Válaszd ki a megfelelő szempillaspirált

Észrevetted, hogy a szempillák kevésbé sűrűek, ahogy idősödünk? Ahelyett, hogy a régi rutinodat követnéd, használj olyan spirált, ami hosszítja és dúsítja a pillákat. Kezdd a szempillák tövénél és úgy haladj felfelé, és több réteget vigyél fel egymásra, hogy minél szebb hatást érj el. Kövesd a „Z” alakot!

Változtass az alapozó, korrektor színén

Ha kicsit sárgás hatású korrektort használsz vagy alapozót a bőrödre, az melegséggel, ragyogással tölti fel. Egy aranyló árnyalattól a bőröd sokkal szebbnek fog tűnni úgy, hogy közben elrejti a hibákat. Nyáron helyettesítheted BB és CC színezett hidratáló krémekkel az alapozódat.


A szem alatti krém elengedhetetlen

Használj belőle reggel, hogy eltüntesd a duzzadt szemeket és a szem alatti duzzanatokat. A kávés verziók nagyon jó felveszik a harcot a gyulladással és kipirosodással!

Használj pirosítót az arccsonton

A pirosítót egy ecset segítségével vidd fel az arccsontra alulról kezdve a szemöldök felé haladva. Ha kicsit fentebb is teszel belőle, mint eddig tettél, sokkal frissebbnek tűnik majd az arcod.

Figyelj a szemöldökre

Használj egy szemöldökecsetet, kefét a természetes eredményért. A számodra  megfelelő lehető legvilágosabb árnyalatot használd, és egy ceruzával töltsd ki a hiányzó részeket könnyed mozdulatokkal. Válassz egy árnyalattal világosabb színt, mint a szemöldököd, így könnyen összedolgozhatod és természetes lesz a végeredmény.

Használj világosabb szemceruzát

Tudjuk, hogy a fekete az örök kedvenc, de egy pezsgőszínű, vagy barna szemceruza a vízvonalra sokkal nyitottabbá és határozottabbá teszi a tekintetet, de a természetes hatásért lecserélheted a ceruzád porpúderre is.

Cseréld le a púdert

A púdertől olyan lesz a bőr, mintha ki lenne száradva. Ha nem tudsz róla lemondani, csak azokra a részekre használd, ahol feltétlenül szükséges, és mindig alapozó felé kend.

Legyél természetes

Az ajkaidon! Az ajkak idővel elvékonyodnak, de egy természetes hatású nude, vagy más világos árnyalatú rúzs, ami illik a szád természetes színéhez segít, hogy sokkal teltebbnek tűnjön.