Illatos titok

Segítség a választáshoz: 

 • Egymás után 3 parfüm illatát vagyunk képesek az agyunkban raktározni. Ha nem sikerült a 3 illatból választani, akkor érdemes szemes kávés tasakba szagolnunk, mert ez eltompítja az erős illatokat. Használjunk illat-tesztert, hogy később is elővehessük, megillatozhassuk.
 • 10 percre van szüksége a parfümökben lévő alkoholnak a teljes elpárolgásra és az illatanyag a bőr kémiai folyamataival kölcsönhatásba lépve kialakítsa a végső, igazi karakterét. A melegebb és vékonyabb bőrfelületeken ( verőerek közelében) gyorsabban párolog az illat. Ezért a testhajlatokban ( csukló, könyök- és térdhajlat) ill. a fül mögötti területre használd. Ne dörzsöld össze őket! A kölniket bátran permetezheted az egész testedre, hajra, így az illatkapszulák minden mozdulatoddal felszabadulhatnak, ám a parfümmel, esszenciákkal óvatosan bánj!
 • Az esszenciák felfelé párolognak, ezért az illatot a láb irányából egészen a fejig célszerű a kívánt helyre permetezni. Ha csupán a fül mögé tesszük, illata hamarosan eltűnik.
 • A reggeli zuhanyozás után a bőr meleg és puha, ilyenkor érdemes felvinni a parfümöt, ugyanis az illat így sokáig megmarad. Kis mennyiséget használjunk, mert a saját orrunk becsaphat, ha már régóta használjuk ugyanazt az illatot. Használhatod még a fürdővizedbe, vagy öblítődbe is, de csak egy-egy cseppet.
 • Orrunk egy bizonyos idő után hozzászokik az illathoz és már csak más érzi meg rajtunk, mi magunk már nem. Bőrtípusodtól is függ a parfümöd illata. Ha zsíros vegyes bőrű vagy, akkor sokkal intenzívebb illatú lesz a parfüm, míg a száraz bőrű vásárlókon nem olyan tartós, ezért sűrűbben be kell fújnod magad! Néhány könnyebben beszívódik, mint a többi, emiatt egyensúlytalan állapot alakul ki, és ebből ered az illatok különbözősége.
 • A fürdőszobai polcon ne tárold a parfümjeidet, mert az illatuk károsodik a meleg és nedves levegő hatására. Száraz és hűvös helyen tárold, a kupakot mindig tedd szorosan a szórófejre. Ha már megkezdted a parfümöt, akkor tárold az eredeti dobozában.
 • Ha megszokod saját illatodat nem érzed magadon a kedvenc illatodat, de ez nem azt jelenti, hogy más sem érzi rajtad! Különleges alkalmakra változtass, viselj más aromákat, vagy időről időre változtasd meg a parfümödet. Legyen egynél több parfümöd, mert egy nem elég!
 • Használj különböző illatokat nappalra, estére és különleges alkalmakra. Ha több parfümöd van, több a választási lehetőséged is!
 • Az illat tartósabbá tehető úgynevezett rétegezéssel – ugyanazt az illatot több különböző termékkel vigye fel bőrére, használja a tusolózselét, testápolót, deo sprayt is a parfüm mellett. Így az illat mélyebb és tartósabb lesz.
 Mennyi olajat tartalmaz egy-egy illat?
             Parfümesszencia                                    20-40%
             Parfüm                                                         10-20%
             Kölni                                                               8-10%
             Kölnivíz                                                         3-8%
             Illatosított termékek                                 3%
 •  A katalógusban található speciális illatosított oldalak különleges eljárással készülnek. Speciális lakkot használunk amely mikrokapszulákat tartalmaz.
 • Ha megérintesz egy illatosított oldalt, a mikrokapszulák megtörnek és kibocsátják magukból az előzőleg beléjük töltött illatos olajat. Különleges nyomdagéppel gyártják ezeket az oldalakat, először normál festéket nyomnak a papírra, majd ez után kerül rá az illatosított lakk. Ez teszi lehetővé, hogy érezd a parfümök illatait.