Néhány beauty perc a kezünknek is jár!

Kézápolás a téli hideg napokon után

A téli hideg, csípős napok után sok házimunka és a szokásosnál sokkal gyakoribb kézmosás, kézfertőtlenítés mind megviselheti kézfejünket. A tisztítószerek, a kézfertőtlenítők és különböző kézmosók nagyon kiszáríthatják kezünket, bőrünk érdes, kemény, repedezett és sérülékeny lehet, amelyhez kellemetlen, száraz, viszkető érzés is párosulhat. Az AVON szépségszakértője, Károlyfi Edit ezért egy több lépéses kézápolási rituáléra invitál bennünket, hogy kezeink újra visszanyerhessék tökéletes külsejüket és puhaságukat.

Kézápolási rituálénk első lépéseként készítsük elő kezeinket. Amennyiben körmeink ki vannak festve, mossuk le körömlakkunkat, majd egy gyengéd körömreszelővel távolítsuk el körömágyunkról a megkeményedett bőrfelületeket, ezt követően pedig tisztítsuk meg alaposan kézfejünket.

Ha ezzel elkészültünk, jöhet a várva várt kényeztetés. Engedjünk tele egy kis tálat kellemesen meleg vízzel, adjunk hozzá egy kis habfürdőt és néhány csepp illó- vagy fürdő olajat. A szakértő ehhez az Avon Planet Spa The Ayurveda Ritual többfunkciós olajat ajánlja, amely nemcsak bőrünket ápolja, de ínycsiklandozó illatával képzeletünket a varázslatos Indiába repíti el. Helyezkedjünk el kényelmesen, majd merítsük kezünket az illatos kézfürdőbe és áztassuk benne legalább 10 percig.

The Ayurveda Ritual - Soothe & Balance olaj

Miután bőrünk megpuhult, használjunk egy finom kéz- vagy testradírt, amellyel alaposan radírozzuk át mindkét kézfejünket, az ujjak végétől a csuklóig, ez segít eltávolítani az áztatás során felpuhult, de már elhalt hámsejteket. A szakértő kedvence az Avon Planet Spa Blissfully Nourishing kéz- és lábradír, mert finom szemcséivel gyengéden, mégis hatékonyan radíroz.

Blissfully Nourishing kéz- és lábradír

Ezt követően, töröljük meg a kezünket egy finom törölközővel, majd masszírozzunk a bőrbe néhány cseppet a kedvenc arcolajunkból, esszenciánkból. Az arcbőrünk mellett a nyakunk, dekoltázsunk és a kézfejünk bőre árulkodik leginkább a korunkról, így igazán megérdemli az extra kényeztetést.

Az Avon vegán Distillery arcolaja tökéletes választás lehet, hiszen mélyen táplálja és hidratálja a bőrt, miközben gyorsan beszívódik, anélkül, hogy olajos érzetet hagyna maga után.

Distillery arcolaj

Folytatásként, válasszunk egy átlagosnál gazdagabb, zsírosabb kézkrémet vagy pakolást és alaposan masszírozzuk be a kézfejünkbe. Vegyünk fel egy finom pamut kesztyűt és ha tehetjük, hagyjuk magunkon egész éjszakára, de legalább 20 percre –tanácsolja a szakértő.

Az Avon Planet Spa Blissfully Nourishing kéz- és lábpakolást ajánlja ehhez a lépéshez, hiszen ez a rendkívül gazdag krém mélyen, parafinnal táplálja bőrünket.

Blissfully Nourishing kéz- és lábpakolás paraffinnal

Kézápolási rituálénk megkoronázásaként, miután bőrünk beszívta a pakolást, vágjuk le és formázzuk meg körmeinket is. Ha úgy érezzük, egy kis szín jól esne lelkünknek, ne hagyjuk ki körmeink kilakkozását sem rituálénk végéről. Válasszuk ki a hangulatunkhoz legjobban illő színt az Avon új formulát tartalmazó Gélhatású körömlakk kínálatából, és  élvezzük, hogy kezünk ismét tökéletes külsőben pompázik.

Gél hatású körömlakk

Amennyiben további inspirációra lenne szükségünk a manikűr elkészítéséhez, látogassunk el az AVON Magyarország Youtube csatornájára és Szépségműhely videók segítségével merítsünk ötleteket a Lakkomlakkom blog szerzőjének, Edinának videóiból.

Az anyagban említett termékek:

   – Avon Planet Spa The Ayurveda Ritual többfunkciós olaj 150 ml

   – Avon Planet Spa Blissfully Nourishing kéz- és lábradír 75 ml

   – Avon Distillery Arcolaj 30 ml

   – Avon Planet Spa Blissfully Nourishing kéz- és lábpakolás paraffinnal 125 ml

   – Avon Gél hatású körömlakk 10 ml