Piros, ombre ajkak különleges alkalmakra, de mikor, milyen rúzs választása ízléses?

Az erős piros ajkak lenyűgözőek, de ha azt szeretnénk, hogy ez a klasszikus megjelenés sokkal különlegesebb legyen, adjunk a festéshez egy kis ombre árnyalatot. Lauren Cosenza, sminkművész elmondja, hogyan lehetnek egyszerre vörös és bíbor színűek ajkaink.

Az első lépés az alapozás. Használj általános alapozót, egy ecsettel kend fel az ajkaidra, úgy hogy tökéletesen fedjen. Amikor intenzív színekkel festjük a szánkat, fontos odafigyelni, hogy ne kenődjön el, ezért szükséges az alapozó.

Rajzolj fekete körvonalat a szádnak. Használhatsz ehhez fekete szemkontúr ceruzát is, de csak abban az esetben, ha nem csak kimondottan szemre használható. Ha nincs otthon ilyen szemceruzád, használj, amennyire csak lehet sötét szájkontúr ceruzát.

Fesd ki az ajkaid a kedvenc piros rúzsoddal, egy ecset segítségével. Figyelj oda, hogy a piros és fekete megfelelően el legyen kenve, hogy valóban ombre hatást keltsen. Ezután vigyél fel egy réteg szájfényt.

Milyen színű rúzst válasszunk?

Könnyűnek tűnik ennek a kérdésnek a megválaszolása, legyen összhangban a sminkeddel, és olyan színt válassz, amivel biztosan jól érzed magad a bőrödben. De valójában több odafigyelést igényel ez a kérdés. Sokan a kedvenc márkájukból választják ki a legkedveltebb színt, és vannak, akiknek instrukciókra van szüksége ahhoz, hogy megtalálják mi áll jól nekik. Az alábbiakban megtudhatod, hogyan válassz rúzst a hétköznapokra, az irodába, és alkalmakra!

Hogyan válassz rúzst a hétköznapokra?

Ha egyszerű hétköznapi öltözékben vagy, mint farmer, és póló, akkor a legjobb, ha a hajad színéhez igazítod a rúzsod. Szőke hajhoz remekül néz ki a pink és a vörös, a blúzod színétől függ, hogy melyik. A sötétebb hajúaknak jobban állnak a kicsivel sötétebb színek, mint a halvány szilva, vagy a barackos árnyalatok. A vöröseknek pedig a semlegesebb árnyalatok, mint a halvány rózsaszín, és a nude.

Hogyan válassz rúzst az irodába?

Az erősebb árnyalatú rúzsoktól sokkal határozottabbnak tűnsz, de azért óvatosan kell bánni a színekkel! Ha a munkahelyre választasz rúzst, akkor a ruhatáraddal kell összehangolni a színét! Vörös ruhánál inkább válassz visszafogottabb árnyalatot, de ellensúlyozhatod a ruha a színét egy fekete blézerrel, és akkor használhatsz bátran vörös rúzst is! A galambszürke szoknya semlegességét ellensúlyozhatod a pink lágyabb árnyalatival. A sötétkék, csíkos kosztümökhöz választhatsz, bármelyik kedvenc színárnyalatodat, pink, szilva, vagy halvány rózsaszínt is!

Hogyan válassz rúzst alkalmakra?

Ha valamilyen fontos eseményre készülsz, akkor nagyon oda kell figyelned arra, hogy vagy a szemed, vagy a szád legyen hangsúlyos, a kettő együtt soha!

Ha úgy döntesz, hogy inkább a szemedre fókuszálsz, akkor párosítsd jól a színeket, vagy használj csak egy gyenge szájceruzát, és egy kis szájfényt. Amikor a szemeid természetes hatása mellett az ajkaidat szeretnéd kiemelni, akkor használj sötétebb szájceruzát, mint a rúzsod.

A rúzs színének kiválasztásánál pedig vedd figyelembe azt is, hogy mi áll jól a hajadhoz, és a ruhádhoz. Fekete ruhához pedig választhatsz bármelyik árnyalat közül büntetlenül, ekkor nem kell figyelembe venni a szabályokat! És persze jöhetnek a csodás ombre ajkak sötét rúzzsal!