Szemceruzája szinte mindenkinek van, de vajon jól használod?

Szemceruzája szinte minden nőnek van, de csak nagyon kevesen tudják megfelelően használni!

A szemceruza az egyik legközkedveltebb sminktermék, ám sokoldalúságát csak nagyon kevesen ismerik. Ha vékony vonalban viszed fel, szolid, mégis ápolt külsőt kölcsönöz, míg a hangsúlyosabb változat az esti bulin arathat sikert. Itt az ideje másképp gondolni a szemceruzákra! Sokféleképpen használhatók, rengeteg színben és textúrában kaphatók, ám mégis, általában szimpla vonalakat húznak vele a nők.

Mozgó szemhéjra az intenzív hatásért:

Válassz egy puha hegyű szemceruzát, majd a szemhéjad mozgó részére tedd fel satírozó mozdulattal. Nem baj, ha megszalad a kezed, hiszen a végén úgyis az egészet elsatírozod. Ha végeztél, fogj egy közepes méretű ecsetet, dolgozd el a felvitt festéket, és kész is. A végeredmény jóval intenzívebb, mint ha szemhéjpúderrel dolgoztál volna.

Tökéletes lehet a tus helyett is:

Tusvonalat is húzhatsz a szemceruzával! Ehhez egy közepes keménységű ceruza a legalkalmasabb. A tusvonal kialakítást kezdheted a szemzugtól kifelé haladva is, de a legújabb trend, hogy a szemhéj közepétől kezdődik, és kifelé enyhén vastagodik az íve. Ha finomabb tusvonalat szeretnél, akkor húzd meg kedvedre a kívánt formát, majd a végén satírozd el a kontúrszéleket, hogy az intenzitása a szempillatőnél maradjon.

Füstös szemhez kötelező:

Füstös szem pillanatok alatt is lehetséges. A füstös hatású szemfestés fontos része a kontúrozás, amihez válassz khol összetételű szemceruzát. Ehhez a legjobb termékek a kifejezetten erre a célra kifejlesztett vastag ceruzák, amiknek a végén még satírozófej is van. Elkészítése egyszerű: kontúrozd körbe alul-felül a szemed, majd satírozd el a széleket szép átmenettel, és már kész is a titokzatos füstös szem. Drámai hatását fokozhatod, ha kiemeled a vízvonaladat is. Ehhez érdemes tartós szemceruzát választani!

Klasszikus trükkök:

Amennyiben a hagyományos két színnel árnyalt szemet szeretnéd kialakítani, akkor belülre tedd a világosabb színt, és kívülre a sötétebbet. Itt sem szabad éles határvonalat hagyni a kettő között, ezért egy ecsettel satírozd egymásra a két színt, hogy szép átmenetet képezzen. Fontos, hogy milyen száradási ideje van a ceruzának, mert csak ezen az időn belül tudod elsatírozni. A krémes állagú festékek intenzívebb, mélyebb színeket eredményezhetnek.

Így válassz szemceruzát:

Azok a típusú szemceruzák a tartósabbak, amik porszerűvé száradnak, a vízállók, vizes hatásúak kevésbé. Az utóbbiaknál különösen oda kell figyelned a sminkedre, mert hajlamos összegyűlni a finom hajlatokban. Ha ilyet használsz, akkor nem árt, ha magadnál tartasz egy ecsetet korrigálásra. Ugye, hogy nem is bonyolult a ceruza használata? Persze azért némi gyakorlás sosem árt!

Extra tipp:

Ha szűkíteni szeretnéd a szemed, akkor a vízvonaladat alul-felül fekete szemceruzával húzd ki! Ha pedig nagyobb, látványosabb szemeket sminkelnél magadnak, akkor a vízvonaladat alul-felül fehér vagy bőrszínű szemceruzával húzd ki! A szemkontúr ceruza vonalát a hozzá illő szemhéj púderrel fixálhatod, valamint a szemhéjadra mindig tegyél szemhéj púder alapozót, így egész napra tökéletes                                      marad a sminked!