Szemöldök formázása és festése

Szőrtelenítés, szedés

Első lépésként meg kell jegyeznem, hogy csak egy szépek kiszedett, ápolt és formás szemöldököt tudunk ízlésesen kiemelni, kifesteni! Ha nem volt idő elmenni kozmetikushoz gyantázásra, akkor marad az otthoni jól bevált szemöldök szedés! Ügyeljünk arra, hogy a szálak növekedési irányában húzzuk ki őket, minél fájdalommentesen. Ferde szélű csipesszel próbálkozzunk, leegyszerűsítve a műveletet. Időnként simítsunk végig hideg, nedves vattapamaccsal, ami csökkenti a bőrpírt és eltávolítja a kiszedetett szálakat. Feszítsd meg a bőröd kissé, így kevésbé fájdalmas!

Tudod, hogyan kell a szemöldököt ceruzával kiemelni?

A szemöldök keretet ad az arcnak, nem véletlen, hogy a sminkelés egyik alapját a szemöldökceruza helyes használatának elsajátítása adja. Kezdőként könnyű beleesni a hibába, hogy a két szemöldök különböző formát és vastagságot vesz fel a helytelen technika miatt.
A képek már ránézésre is segítenek a tanulásban, de jó, ha elolvasod a következőket is!

A szemöldökceruza használata:

Kezdésként fésüld át a szemöldököd egy kefével. Mindig az orr tetejétől indulj, és úgy húzd a halánték irányába. Ezután fogd meg a szemöldökceruzát, és add meg a keretet, amit a szemöldöködnek szánsz. A vonal legyen folytonos és elég éles ahhoz, hogy a kiszínezés is sikeres legyen. Segítségedre lehet a szemöldöksablon!

 

Ez utóbbit ne úgy képzeld el, mint az általános iskolai rajzórákat, az oda-vissza húzogatás itt nem válik be, sőt, kifejezetten természetellenesnek hat majd. Sokkal inkább apró, a halánték irányába mutató vonalakkal tűzdeld meg a szemöldököd, mintha azok is szálak lennének, ebben sokat segít, ha ezek lekövetik az eredeti szálak irányát.

Ideális forma

Ami első látásra geometriaórának tűnik, az valójában nagyon egyszerű, segít kijelölni az ideális kezdőpontot, és a legmagasabb pontot, valamint a szemöldök tökéletes végpontját. Egyszerűen tarts egy szemöldökceruzát a következő módon!

2 az 1-ben wax és púder szemöldök festéshez

Mostanában nagyon divatos és leegyszerűsíti a szemöldök festését. Fixál és színez egyben, hogy gyönyörű és kiemelt legyen a szemöldökünk, mellyel keretet adunk az arcformánknak. Első lépésként simítsd a waxot a szemöldökre a formázáshoz és a rögzítéshez. Ha ritkák a szálak,töltsd ki a hiányzó részeket,majd a sötétbarna, világosbarna, lágy-barna, szőke tónusú  púder részével színezd és fixáld. Használj ferde végű ecsetet.