Tippek szempillafestéshez

Mikor milyen szempillaspirált használjuk annak érdekében, hogy a legtökéletesebb hatást érhessük el?

Nem mindegy ugyanis, milyen szempillával rendelkezünk! A kozmetikai cégek folyamatosan tökéletesítik termékeiket a lehető legjobb hatás eléréséhez. Hosszabbíthatjuk, dúsíthatjuk szempilláinkat.
Legtöbb esetben csak a színt, a csomagolást nézzük, viszont nem értjük, melyik szempillaspirál kefe, miért is néz ki úgy, ahogyan. Legrosszabb esetben nem azt vesszük meg, amire nekünk igazán szükségünk lenne.

Alapvetően ÍVELT KEFÉK azoknak ajánlottak, akiknek rövidebb szempillái vannak, mert ez a kefe típus segít elérni a hosszabb hatást. Az ívelt kefe a külső szempilla szőrszálakat is eltudja érni, így ezekre a pillákra is kerül a színező anyagból.

SŰRŰ, BOKROS KEFÉK azoknak ajánlottak, akik rakoncátlan szempilláikon szeretnék a tökéletes hatást elérni. Ez a kefe típus segít az XXL hatást elérésében. A sűrű kefe mindenhova elér, és szétválasztja a rövidebb szempillákat is, így érve el levegősebb és dúsabb hatást.

EGYOLDALÚ KEFÉK még a legkisebb szálakat is mélyfeketére festik egészen a tövüktől a végükig.
Hiába használunk minőségi terméket, ha nem tudjuk pontosan alkalmazni őket. A tökéletes eredmény eléréséhez, amikor csodálatosan fest szempillánk, és valóban kifejeződik a színhatás is, adok még egy tippet:
Legyen szó bármilyen kefe típusról, soha ne legyenek a szálai eltömődve festékkel, mert ekkor csak azt a hatást érjük el, hogy szempilláinkon festék csomók ragadnak meg, ami nem nyújt elegáns látványt.

Először mindig szemhéjunk belsejétől kezdjük el felvinni a festéket. Szépen lassan haladjunk, hogy minden szempillát elérhessünk.
Minden festék felviteli mozzanat egészen a szempillánk végéig tartson!

+ egy tökéletes trükk a dús szempillákért….
Megmutatjuk, hogyan hozhatod ki a legtöbbet a szempilládból és a szempillaspirálodból.
A kedvenc szempillaspirálod teljesítményét is felturbózhatod: egy apró trükk segítségével sokkal dúsabb szempillákat varázsolhatsz magadnak, mint eddig bármikor. Megmutatjuk, hogyan csináld.

Amire szükséged lesz a szempillád dúsításához:

– porpúder (mindegy, hogy milyen színű)
– egy kifogyott vagy beszáradt szempillaspirál keféje
– a kedvenc szempillaspirálod

A szempilla dúsításának menete:

A kiszolgált szempillaspirál keféjét mártsd bele a porpúderba, majd alaposan ütögesd le róla a feleslegeset. A púderes kefével spirálozd ki a szempilláidat. A kefét ne csak vízszintesen tarts a festésnél, hanem függőlegesen is használd!

Ha elkészültél a szempilláid púderezésével, akkor válts a rendes szempillaspirálodra és fesd ki magad a szokott módon. Egy kis trükk: Segít egy kis csavar, ha pilláidat göndöríteni szeretnéd… Tedd a kefét a pillák tövéhez és ezután fordítsd a csuklódat kifelé, úgy hogy a kefe elforduljon. Lassan húzd a pilláid végéig.

Még egy trükk: Ha nincs kéznél púder, egyszerűbben is extradús hatást érhetsz el, ha a a kefét a pillák tövéhez illeszted és innen indulva cikcakk vonalban húzod a kefét egészen a pillák végéig.

Ráadás trükk: Extrahosszú pillák titka, ha a pillák tövétől a végükig húzod a kefét első rétegként, majd egy rövid száradás után még egy réteget viszel fel, de csak a pillák végére! Kész is, az eredmény magáért beszél! Ugye, hogy dúsabbak lettek a pilláid, mint eddig bármikor?

Hogyan válasszuk ki a legjobb szempillaspirált?

Találd meg a számodra tökéletest! Ha megkérdeznénk, melyik az a kozmetikum, amelyet feltétlenül magunkkal vinnének egy lakatlan szigetre, a nők nagy része gondolkodás nélkül a szempillaspirált választaná! Tény és való, hogy legtöbbünk meztelennek érzi magát festetlen pillákkal. Na de hogyan válasszuk ki a számunkra ideális spirált és hogyan találjunk végre rá a tökéletes smink titkára?

Vízálló, sűrűsítő, hosszabbító, dúsító, alkalmi, hétköznapi, műszempilla-hatású… elég csak megemlítenünk néhány típust, máris könnyen belezavarodunk! A rúzzsal egyetemben a szempillaspirál az egyik leggyakrabban vásárolt kozmetikum, így a választás nem könnyű. Milyen szempontok szerint válasszunk szempillaspirált, hogy valóban elégedettek lehessünk a vásárolt termékkel?

Gondold végig, hogy mik az igényeid! Mikor használsz általában sminket és milyen hatást szeretnél vele elérni? Azért használsz szempillaspirált, hogy a szemeid természetes alakját kihangsúlyozd vagy mindenkit el szeretnél kápráztatni gyönyörű pilláiddal attól függetlenül, hogy a boltba vagy épp randira készülsz? Ezek fontos kérdések, mivel nagyban befolyásolják, hogy milyen típusú termék az, amely valóban kielégíti majd az igényeid.

Jó ötlet az is, ha alaposabban szemügyre veszed az életstílusodat. Ha például pörgős típus vagy, a sminkednek tűrnie kell az extrém helyzeteket: nem kenődhet el, ha rohansz, nem pereghet le, ha süt a nap, nem hagyhat sötét karikákat a szemed alatt, amikor megizzadsz vagy megdörzsölöd a szemed – ha ilyen típus vagy, különösen ellenálló szempillaspirálra van szükséged, amely tartós és lehetőleg vízálló.

Vedd figyelembe a pilláid állapotát! Ha olyan szerencsés vagy, hogy extra hosszú szempillák keretezik a szemed, nincs szükséged hosszabbító hatású spirálra, kivéve ha valami fontos eseményre készülsz.

Ha azonban a szempilláid rövidek és ritkák, és ha a szemed jellegtelennek és szomorúnak tűnik smink nélkül, akkor érdemes olyan spirált választanod, amely nem csak volument ad és hosszabbítja a pillákat, hanem ápolja és erősíti is azokat. Ha ily módon gondolsz a jövőre is, a megvásárolt termék jelentősen javíthatja szempilláid állapotát.

Válassz színt! A szempillaspirálnak nem muszáj mindig feketének vagy barnának lennie; rengeteg nagyszerű színben elérhetők. A mindennapokra természetesen a fekete a legjobb választás, de ha például a bőröd, hajad és a szemed környéke nagyon világos vagy sápadt, nyugodtan kísérletezz bronzos árnyalatokkal.

Ha különösen fel akarod hívni a figyelmet a pilláidra, próbáld ki Blackest Black árnyalatainkat. Szempillaspirál választásakor mindig ellenőrizd le, hogy az adott terméket hordhatják-e kontaktlencsét viselők vagy olyanok, akiknek érzékeny a szeme. Brossúránkban kék szemet ábrázoló szimbólummal jelöljük az ilyen termékeket.