A cellulitisz bőrelváltozás orvoslása

Mi is a narancsbőr?

[singlepic id=63 w=320 h=240 float=left]Sok nő rémálma a narancsbőr, amely a combokon, csípőn, fenéktájon, karokon és hason jelenik meg. Az első jelei már 20 éves korban, sőt annál hamarabb  is jelentkezhetnek és idővel egyre feltűnőbbek lesznek. Sajnos a narancsbőr a nők 95 %-át érinti, ezért érdemes időben elkezdeni a speciális készítmények használatát!

A bőr kötőszövetei a kor előrehaladtával gyengülnek, illetve a túlzott zsírlerakódás miatt meglazulnak. A laza rostok nem képesek elegendő tartást adni, így keletkezik a narancshéjhoz hasonló egyenetlen bőrfelület. Nagymértékben hozzájárul a szilícium hiánya is, amely felelős a bőr rugalmasságáért.

Ha szeretnénk tenni valamit a feszes bőr érdekében, akkor megelőzésként és a már meglévő probléma halványítása érdekében a sok folyadékbevitel és a mozgás mellett használjuk az Avon cellulit elleni készítményeit!

Anticellulitisz termékek – milyet válasszunk?

Narancsbőr elleni hűsítő gél:

A krioterápiás kezelések inspirálta Coolingburn komplexet tartalmazó hűsítő hatású gél segít serkenteni a zsírégetést, halványítani a narancsbőrt, a karcsúbb alakért és feszesebb bőrért.  Érdemes körkörös mozdulatokkal felvinni a gélt, mert ez segít a zsírfelhalmozódások lebontásában! (Avon Works)

Terhességi csíkok elleni krém és dekoltázs feszesítő krém:

Rugalmasabbá, tónusosabbá teszi a bőrünket az E-vitamin komplexnek és arginine-nek köszönhetően. A bőr nemcsak feszesebb, halványabb, de hidratáltabb is lesz. Lendülj vele újra formába!

A már meglévő narancsbőr eltüntetéséhez ne gondoljuk, hogy egy tubussal elég megvásárolnunk, mindenképpen ajánlom a folyamatos használatát legalább a tavaszi és nyári szezonban. Ilyenkor mindig akcióban kapható a katalógusainkban, érdemes megvásárolni! A termék használatát ki lehet egészíteni kozmetikai kezelésekkel is…

Télen elrejthetjük a ruhánk alatt, de mivel ahogy melegszik az idő, mi is egyre többet mutatunk a bőrünkből, többé már nem tehetünk úgy, mintha a narancsbőr nem is létezne. De mit tehetünk ellene?
A testmozgás segít a narancsbőr leküzdésében…
A mozgás játssza a főszerepet a narancsbőr elleni küzdelemben. Ha hozzászoktál ahhoz, hogy passzív pihenéssel töltöd az idődet, és a “sportolás” szó az iskolai tornaórákat juttatja az eszedbe – itt az ideje, hogy változtass az életmódodon! Testmozgás nélkül nincs győzelem!

 Narancsbőr elleni feszesítő testápoló (melegítő krém):

Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb anticellulitisz terméket választhasd ki, figyelembe kell venned a bőröd állapotát, az életkorodat, valamint a probléma súlyosságát. Az egyik legegyszerűbb megoldás, amelyet érdemes kipróbálni, a Holt-tengeri iszap és az azt tartalmazó testpakolások. A kávé- és borostyánkivonat, valamint a tengeri alga is hatásos ellenszernek bizonyult. A tengeri algák a szárazföldi növények vitamin- és ásványianyag-készletének többszörösét tartalmazzák. Rendkívül gazdagok B2 vitaminban, niacinban, cholinban, karotinban, alginsavban, valamint aosaine-ben – a bőr rugalmasságának csökkenését aktívan gátló proteinben. A kávékivonat tágítja a vérereket, és elősegíti a zsírsejtek lebomlását. A borostyán hasonló hatással bír: a levelekben található flavonoidok és rutin összeforrasztják a hajszálerek falát, javítják a vérkeringést, csökkentik a lokális gyulladásokat, és elősegítik a nyirokürülést, amely meggátolja a duzzadást. Ilyen módon lebontják a zsírszövetet is.

Az L-karnitin, amely stimulálja a nyirokáramlást, az egyik legjobb narancsbőr elleni összetevő. Látványosan csökkenti a narancshéj-szerű hatást, és segít eltávolítani a toxinokat és a felesleges vizet a bőr alól. Megakadályozza a további elváltozásokat, és látványosan karcsúbbnak látszol tőle. Az L-karnitin serkenti a zsírsavak lebontását és energiává alakítását, ezzel kiérdemelve a „zsírgyilkos” becenevet. Természetesen megtalálható az emberi testben, de csak kis adagokban termeljük. Legfőbb élelmiszer-forrásai közé tartoznak a húsok és a tejtermékek, illetve az  Narancsbőr elleni termoaktív gél, amelynek hatékonyságát fogyasztói tesztek igazolták.