…ILLAT… tények és mítoszok

Sokféle mítosz kering a parfümök használatával kapcsolatban, ezért most megpróbáljuk tisztázni a leggyakrabban előforduló hiedelmeket.

“Az illat el tudja csábítani a férfit”

Már nagyon egyszerű magadra fújni a kedvenc illatod, de ez nem így működik, de fontos szerepet tud játszani a szerelmi játékban. A parfüm egy kiterjesztése, visszatükrözése a személyiségednek, viselni kell, hogy elcsábítson téged. Minden más csak ezután következik. “A legszebb szín a világon az, ami jól néz ki rajtad”, mondta Coco Chanel. Ugyanez a filozófia vonatkozik az illatra is. A legcsábítóbb parfüm az, aminek a remek illata van rajtad.

“A csukló összedörzsölése összetöri a molekulákat”

Ha ez igaz lenne, a vegyészek dolga sokkal könnyebb lenne. Sajnos ez nem igaz, bár mint a legtöbb hazugságban ebben is van némi igazság. Az “összezúzott molekulák” feltevéssel magyarázzák azt a tényt, hogy a csuklóra permetezett illat erősebb less. Valójában ez amiatt van, hogy a csuklón a pulzus erősebb így az illat plusz lendületet kap. A nyakra permetezett parfüm esetén ugyanez a hatás figyelhető meg.

“A friss, virágos illatok csak nyárra valóak”

Igazság szerint remekül működik télen azzal, hogy a tavaszra emlékeztet. Ez fontos szerepet játszhat a hangulat javításában. Az agyunk megjegyzi és társítja az illatokat bizonyos helyzetekkel, ezért egy nyári illat nagy fegyver lehet egy szörnyű tél során a rossz hangulat Ellen.

“ Erősebb illatokat este,  könnyebbeket nappal viseljünk”

Az illat változik az idővel, nem marad ugyanaz attól a pillanattól kezdve, hogy kikerül a palackból. Más lesz 30 perc és 1 óra után, és teljesen más less 6 órát követően. Sok nehezebb összetevő tovább marad közel a bőrhöz és ezért lesznek kiváló és finom nappali illatok.

“Az illatnak a korhoz kell igazodnia”

Az emberek azt gondolják, hogy az illatodnak gyümölcs és nyalókának kell lennie ha 20 vagy és egy egzotikus növénynek ha idősebb leszel. Ne hagyd, hogy bolondot csináljanak belőled. Ez csak tőled függ. Néhány évtizeddel ezelőtt még azt mondták ha találtál egy megfelelő illatot legyél hozzá hűséges. Manapság már nem ez a helyzet. Érdemes illat vadásszá válni. Új illatokat felfedezni és összehasonlítani azokat. Időről időre térj vissza a kedvencekhez, de mindig legyél nyitott az újdonságokra.

“Nehéz kiválasztani a megfelelő illatot”

Valójában nem az, csak egy kicsit bonyolult. A látás központú kultúránk csak néhány lehetőséget ad arra, hogy fejlesszük az illattal kapcsolatos szókincsünket. Próbáld meg leírni a kedvenc illatodat szavakkal, virág nevekkel vagy ízekkel. Ezek segítségével megkapod a kedvenc illatkategóriáidat. Válassz néhány illatot a szűkített kategóriákból és nézd meg közelebbről a leírásukat. Képzeld magad elé az összeset és válassz egy olyan összetételt, ami számodra a legvonzóbb. Így valószínűleg megtalálod, amit keresel.

“Válassz kedvenc illat kategóriát”

Tedd pontosan az ellenkezőjét. Bármikor vissza tudsz majd térni, élj a kihívással és válassz valamit egy olyan kategóriából, amiről soha nem gondoltad volna, hogy viselni fogod.

Ha nyitott vagy ott is találhatsz drágakövet, ahol a legkevésbé számítasz rá. Sőt készíthetsz akár több tucat illatmintát, hogy megtapasztald a felfedezés izgalmát. Minél több illatot próbálsz ki, annál jobban kiismered azokat és annál könnyebben megérted majd a saját preferenciáid.