Puha, szép, fénylő ajkak a nyárra

Még a kedvenc rúzsod sem tudja a legjobb formáját hozni, ha repedezett, kiszáradt ajkakra viszed fel. Találj megoldást arra, hogy az ajkaidat tökéletes formában tartsd, hogy mindig készen álljanak a sminkelésre. 

 

HÁMLASZTÁS

Ha azt szeretnéd, hogy a rúzs tökéletesen rásimuljon az ajkakra, akkor ajánlatos először hámlasztást végezni.

Ezt megteheted egy puha kefével (egy fogkefe is megteszi) vagy méz és cukor keverékével, amit azután felkensz az ajkaidra.

Hámlasztás után ne feledkezz meg az ajkak hidratálásáról sem, hogy puhák és simák legyenek.

HIDRATÁLÁS

A hideg időjárás, napfény, benti száraz levegő és a szél kiszárítja az ajkakat, cserepessé, durva felületűvé és könnyen repedezővé teszi őket, az esztétikai vonatkozást nem is említve. Az olyan ajakbalzsamok, amelyek pl. méhviaszt, olívaolajat, shea vajat, E-vitamint, jojobát tartalmaznak, hidratáló és antioxidáns tulajdonságaiknak köszönhetően, segítenek az ajkak rugalmasságának, puhaságának és egészséges megjelenésének megtartásában.

Győződj meg arról, hogy az általad használt ajakbalzsam tartalmazza a fenti összetevők egyikét.

PIHENÉS 

A munkahelyi stressz, az intenzív szellemi munka és a rossz hangulat hozzájárulhat ahhoz, hogy az ajkak kezelhetetlenül megfeszüljenek, háttérbe szorítva ezzel azok természetes szépségét és formáját. Engedd, hogy ajakizmaid időnként megpihenjenek egy kicsit, pl. úgy, hogy enyhén kinyitod az ajkaidat, keskeny rést hagyva közöttük, hogy a levegő szabadon áramolhasson. Lélegezz mélyeket.  Ismételd mindezt olyan gyakorisággal, ahogy szükségét érzed.

TÖKÉLETES AJAKSMINK

 Akár munkába akár buliba tartasz, arra törekszel, hogy az ajkaid hibátlanok legyenek, a szín  egyenletesen fedje és tökéletesen hangsúlyozza az ajkak formáját. Ha azt szeretnéd, hogy az ajkaid  teltnek hassanak, hidratált érzést keltsenek, akkor az előző tippeken túl jó,  ha olyan rúzst használsz, amelyben vitaminok vannak vagy olyan ápoló ajakbalzsamot választasz, ami színez és hidratál is egyben, így egy termék két jótékony hatását élvezheted.

Kényelmes érzést biztosít az ajkaknak, és elősegíti a te kényelmedet is. A tökéletes ajaksminkhez nem árt még semleges színű kontúrceruzát is bevetni, első lépésként kiemelve vele az ajkak formáját, majd azt követően jöhet a rúzzsal való színkitöltés.

Készítsük el lépésről lépésre…

Készítsd elő az alapot!

Bizonyára azt szeretnéd, hogy a rúzs minél hosszabb ideig tartson. Ennek eléréséhez az első lépés a megfelelő alapozás – erre a célra pedig hidratáló terméket használj! Ez lehet akár ajakbalzsam, regeneráló krém vagy petróleumzselé is. Ezt követően, tegyél fel egy vékony púderréteget, korrektort vagy alapozót (ugyanazt, amit az arcodra is használsz), ez megköti a rúzst.

Használj szájkontúr ceruzát!

Sokan csak kivételes alkalmakkor használják a szájkontúr ceruzát, nem pedig napi rendszerességgel. A kontúrceruza azonban segítségedre lehet az ajak formázásakor, használatával optikailag kicsinyíthetőek vagy nagyíthatóak az ajkak. De a legfontosabb az, hogy hosszabb ideig helyén tartja a rúzst.

Ajakecsettel vidd fel a rúzst!

A rúzs felvitele korántsem olyan egyszerű, mint ahogy azt a filmekben láthatjuk, ott ugyanis mindig nagyon érzéki módon ábrázolják a műveletet. Ha azt szeretnéd, hogy simának és egyenletesnek tűnjön a rúzsod, akkor használj rúzsecsetet, és finoman nyomkodd be a rúzst az ajkaidba! Kerüld a túlzott ajakdörzsölést!

Tedd tartóssá!

Valószínűleg ismered már azt a trükköt, amit a profi sminkesek generációk óta használnak. Miután felvittél egy réteg rúzst a korábban alapozott felületre, a felesleges mennyiséget itasd fel egy puha papírzsebkendővel úgy, hogy gyengéden az ajkaidhoz nyomod. Aztán jöhet egy újabb, vékony réteg púder és a második réteg rúzs!

Tedd teltebbé az ajkaidat kiemelővel!

A kiemelő visszaveri a fényt, ezért a teltebb ajkak illúzióját kelti. Tegyél némi kiemelőt egy ecsettel a felső ajak tetejére! A hatás fokozása érdekében, vigyél fel egy kevés áttetsző szájfényt is az ajkak közepére! Használhatsz olyan rúzst is, ami az ajkaidnak 3D színhatást kölcsönöz, így teltebbnek tűnnek majd.

Sarokemelés

A biggyedt ajaksarkak szomorú, fáradt benyomást keltenek. Optikailag viszont emelhetők korrektorral, púderrel és szájkontúr ceruzával. Tegyél az ajkak sarkához világos korrektort, majd fedd el púderrel! Ezután az ajkaid színéhez igazodó kontúrceruza segítségével húzd feljebb a száj vonalát! Ezt követően jöhet a rúzs, töltsd ki vele a kontúr által határolt területet!

Változtasd meg az ajkaid méretét!

Az ajkak optikai kicsinyítéséhez kend át az ajkakat alapozóval, ezt követően kontúrceruza segítségével a természetes ajakvonal alatt rajzold meg a kívánt vonalat! Ha viszont nagyobbnak szeretnéd láttatni az ajkaidat, akkor ismét kenj fel egy kevés alapozót vagy púdert, és kontúrceruza segítségével rajzold nagyobbra az ajkaidat! Ezt követően, egyenletesen vidd fel a rúzst! Ha kicsik az ajkaid, akkor próbáld ki a szatén finish rúzst, és ne használj sötét árnyalatokat, mert azok még kisebbnek láttatják majd ajkaidat.

Matt vagy fényes?

A matt rúzs elegáns tónust kölcsönöz az ajkaknak, míg a fényes rúzs, a fényvisszaverődés következtében teltebbnek mutatja az ajkakat. A ruhádtól és a sminked többi részétől függ, hogy milyen hatású rúzst érdemes választanod. Ha a sminked már egyébként is csillogó, akkor válaszd a matt rúzst, ha viszont jobban szeretnéd hangsúlyozni az ajkakat, akkor a fényesre voksolj!

Telt ajkak néhány lépésben, ha csak kevés időd van…

1. kend be alapozóval az ajkad, a tartósság érdekében
2. a rúzsceruzával az ajkad külső vonala mentén rajzold körbe(ne menj túl) és haladj befelé
3. nagyobbnak tűnik minden ajak, ha szájfényt is használsz
Ombre hatás: belül világosabb árnyalatot alkalmazz!

[contact-form-7 id=”453″ title=”Jelentkezési ŰRLAP”]