Sminktippek 40 év feletti hölgyeknek

Ahogy telnek az évek, a bőrünk egyre jobban veszít a rugalmasságából és megjelennek az első ráncok. Ha rendszeresen használunk kozmetikai cikkeket, akkor egy ideig sikerül lelassítanunk az öregedés folyamatát, 40 év felett a sminkelésre is érdemes odafigyelnünk.

Nappal viseljünk visszafogottabb sminket, míg különleges alkalmakon bátran játszunk a színekkel. Hangsúlyozzuk ki a szemeinket, az ajkainkat, így elterelhetjük a figyelmet az apróbb szépséghibákról. A mai korszerű alapozók és púderek remekül elfedik a halvány ráncokat.

Ahogy az idő telik, egyre több időt kellene töltenünk a bőrük ápolásával és a megfelelő smink kiválasztásával. Mindenképpen jó minőségű és ellenőrzött kozmetikai szereket használjunk. Az olcsó termékek nem biztos, jó minőségűek, ezért irritálhatják a bőrt.

A 40 év feletti hölgyek számára hétköznapi viseletként, a természetes smink javallott. Az évek múlásával az ajkak kontúrja egyre jobban halványodik, ezért használjunk ajakkontúr ceruzát, lehetőleg a rúzsunk színével megegyező színűt, esetleg egy kicsivel sötétebb árnyalatot.

40 éves kor után már kissé időigényesebb a bőrünk ápolása, a ráncok és a tág  pórusok eltüntetése. Figyeljünk oda, hogy milyen termékeket használunk mert a túl fényes alapozók csak zsírosabb látványúvá teszik a bőrünket.

Az alapozó az állaga könnyen kenhető legyen, hogy egyenletesen el tudjuk kenni az arcunkon. A púder nagyon hatásos a fénylő bőrfelületek eltüntetésére, használjunk púdert a homlokunkra, az orrunkra és az állunkra.

Ahhoz, hogy egy jó sminket készítsünk 40 év fölött, válasszunk olyan színeket, amelyek illenek hozzánk. Használjunk korrektort a sötét karikák és más bőrhibák eltakarására. A szem alatti karikák eltüntetésére jó megoldás a jeges borogatás.

A nyers burgonya segít eltüntetni a szem alatti karikákat. Reszeljük le a burgonyát, majd tegyük egy darab gézbe és csavarjuk ki a levét. A burgonyát helyezzük a szemünkre és hagyjuk 10 percet állni rajta, majd öblítsük le meleg vízzel és kenjük be a szemünk alatti bőrfelületet hidratáló krémmel.

A pasztell színárnyalatok minden hölgynek remekül állnak. Az esti sminkünk lehet erősebb, élénk színű. De ne feledjük, a kevesebb néha több!

 

Sminkhibák, amik miatt évekkel öregebbnek tűnsz….

Az idő telik, ennek megfelelően pedig időnként szükség van a smink rutinunk, szokásaink megreformálására, átalakítására is, hiszen ami 20 évesen tökéletes volt, nem biztos, hogy 40 évesen is az lesz. Elmondjuk, mik azok a hibák, amiket egy bizonyos kor után már nem szabadna elkövetni, mert csak öregítenek, és mit válasszunk inkább helyettük.

Ezekkel a tippekkel éveket tagadhatsz le a korodból!

 Túl sötét rúzst használsz

Az ajkak idővel veszítenek a teltségükből és a sötét színektől csak még kisebbnek tűnnek, a mályva és pink színek másfelől kiemelik az ajkakat és sokkal teltebbé is varázsolják, plusz egy réteg szájfény pedig még jobban feltölti. Ha mégis inkább a sötétebb árnylatokat kedveled, vidd fel az ujjaiddal, így nem lesz olyan erős, és válassz egy szájceruzát, ami árnyalatban a szád színéhez passzol, és nem a rúzséhoz, hogy kicsit ellensúlyozza.

Rossz színű alapozót viselsz

A túl világos vagy túl sötét alapozó nagyon természetellenes, nem pedig fiatalos és ragyogó. A boltban vsárláskor a nyakadra, és ne a kezedre tegyél belőle, és már azelőtt passzolnia kell a bőrödhöz, hogy eldolgoznád. Ha viszont tanácssadótól vásárolsz, akkor kérj mintát a termékből, így tuti lesz a választás!

Nem figyelsz a szemöldökre

Idővel a szemöldök ritkább lesz, főleg, ha már nagyon régóta túlszeded. Töltsd ki a hiányos részeket egy olyan termékkel, aminek a színe egy árnyalattal világosabb, mint a hajad természetes színe.

Rossz helyen használod a pirosítót

Ha csak az almácskákon használsz pirosítót, a hatás természetellenes lesz, főleg, ha nincs jól eldolgozva. Ha túlságosan az arccsont alá teszel belőle, akkor viszont olyan hatást kelt, mintha meg lenne ereszkedve az arcod. A fiatalos, ragyogó kinézetért használd az arccsont mentén a szemed közepének vonalából indulva, felfelé haladva.

Szemceruza színe és helye

Ha kihúzod a vízvonalat, attól a szemek kisebbnek tűnnek, de egy tusvonal, szemceruza a szemhéjon megnyitja a tekintetet. Viszont az éles, sötét színektől a szemhéj nehéznek tűnhet, ezért válassz lágyabb árnyalatot barnából vagy szürkéből a szemed külső sarkában, dolgozd el, aztán használj szempillagöndörítőt és a spirálból csak a felső pillákra tegyél.

Túl nehéz terméket használsz

Egy vékony réteg korrektor vagy alapozó beépül a ráncokba és csak jobban felhívja rájuk a figyelmet. A könnyedebb alapozókat, színezett hidratálókat és BB krémeket könnyebb eldolgozni, ezért érdemes ezeket használni púder helyett. Befejezésként pedig nyomj egy nedves szivacsot azokra a részekre, ahol több ránc van, hogy felszívja a felesleges sminket.

Túl sötét barnítót, pirosítót használsz

A fényes színek sokkal jobban mutatnak az arcon, és fiatalosabbnak, élettel telibbnek mutatják azt. A krémes formulák ideálisak, mivel egy kis extra hidratáltságat adnak, amit a púder nem.

Rossz árnyalatú korrektort használsz

Ha egy olyan árnyalattal próbálod elfedni a szem alatti karkákat, ami túl világos, az csak jobban kihangsúlyozza a sötét foltokat, épp úgy, mint egy sötét árnyalat. Ne használj zöld alapú termékeket, mert ezek még jobban kihozzák a színkülönbségeket. Ehelyett inkább válassz barackos vagy sárgás tónusú termékeket, hogy semlegesítsék a szem alatti karikák lilás árnyalatát.

Púderrel fejezed be

Ha el akarod fedni a zsíros csillogást, akkor ezzel együtt a fiatalos ragyogást is elfeded, amit a bőröd visszaverne a fényben. Cseréld le a púdert egy olyan zsebkendőre, ami felitatja a felesleges olajat a bőrről, de nem emeli ki úgy a ráncokat, mint azt a smink tenné. Ha nem tudsz lemondani a púderről, akkor csak az orron és állon használd.

Fényes szemhéjfestéket használsz

A csillámok gyakran felgyűlnek a szemhéjon található kis redőkben, úgyhogy ehelyett válassz egy mattosabb változatot, a csillogósból pedig csak a szemed belső sarkára tegyél, hogy még szebb legyen a tekinteted.

Kontúrozod az arcod

Az erős kontúrtól az arc sötétnek, beesettnek tűnhet, ehelyett inkább egy kis fiatalító, ránctalanító krémet keverj össze egy könnyed alapozóval, hogy friss és hidratált legyen az arcod.

Elhanyagolod a bőrödet

A bőrápolást nem feltétlenül a „smink” kategóriába soroljuk, de nagyon fontos ahhoz, hogy korunkhoz képest a lehető legjobban nézzünk ki. Minden bőrápolási rutinnak négy lépésből kellene állnia: egy tisztítót kellene bemasszírozni az arcodon és a nyakadon, tonizálni ugyanezen a területen, használni egy olyan terméket, ami a speciális igénykere van szabva (mondjuk anti-aging szérum) és hidratálni. Ezt pedig egy nap kétszer, reggel és este is végig kellene csinálni.